CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Een pelletkachel kan net zo warm worden als een houtkachel. Beide typen kachels zijn ontworpen om warmte te produceren en kunnen effectieve verwarmingsbronnen zijn voor ruimtes in een huis. De warmteafgifte van een pelletkachel wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder het vermogen van de kachel, de instellingen en de kwaliteit van de pellets.

Pelletkachels gebruiken houtpellets als brandstof, die in de verbrandingskamer worden verbrand. Tijdens dit proces komt warmte vrij die wordt afgegeven aan de omgeving door middel van convectie (verwarmde lucht die circuleert) en/of straling (warmte-uitstraling vanaf het oppervlak van de kachel).

Moderne pelletkachels hebben geavanceerde regelsystemen die de verbranding nauwkeurig regelen om de gewenste warmte-output te leveren. Je kunt de instellingen van een pelletkachel aanpassen om de intensiteit van de warmteafgifte te regelen, vergelijkbaar met een houtkachel. Het vermogen van de pelletkachel, uitgedrukt in kilowatt (kW), geeft aan hoeveel warmte de kachel kan produceren.

Het is belangrijk op te merken dat het verwarmingsvermogen van een pelletkachel kan variƫren tussen verschillende modellen en merken. Het is raadzaam om de specificaties en het vermogen van de specifieke pelletkachel die je overweegt te raadplegen om ervoor te zorgen dat het voldoende warmte kan leveren voor de beoogde ruimte.

Over het algemeen kunnen pelletkachels vergelijkbare niveaus van warmte genereren als houtkachels, en ze bieden vaak het extra voordeel van automatische regeling en een efficiƫntere verbranding.