CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Zijn er geisers zonder waakvlam?

Er  zijn geisers zonder waakvlam. Traditionele geisers hebben vaak een waakvlam, een kleine vlam die constant brandt en nodig is om het gas snel te ontsteken wanneer warm water wordt gevraagd. Echter, moderne tankloze (doorstroom) geisers en sommige andere geavanceerde systemen maken gebruik van elektronische ontstekingstechnologieën en hebben geen permanente waakvlam nodig.

Deze tankloze geisers ontsteken het gas alleen wanneer er warm water wordt gevraagd. Hier zijn enkele voordelen van tankloze geisers zonder waakvlam:

  1. Energiebesparing: Omdat er geen waakvlam constant brandt, wordt er geen continue energie verbruikt om de vlam aan te houden. Dit kan resulteren in energiebesparing.
  2. Veiligheid: Het ontbreken van een permanente waakvlam vermindert het risico op gaslekkage als gevolg van uitdoving van de vlam.
  3. Onbeperkte warmwatervoorziening: Tankloze geisers zonder waakvlam leveren warm water on-demand, waardoor je een continue toevoer van warm water hebt zonder te wachten op een tank die opwarmt.

Bij het overwegen van een geiser zonder waakvlam is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare energiebronnen, de installatievereisten en de specifieke behoeften van jouw huishouden. Het is altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij installateurs of experts op het gebied van verwarmingssystemen om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.