CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Zijn er ook zuinige radiatoren?

Ja, er zijn zeker zuinige radiatoren op de markt. Het energieverbruik van een radiator hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte, de warmtegeleiding en de vormgeving van de radiator. Door te kiezen voor een radiator met een hoog rendement, kun je het energieverbruik en de bijbehorende kosten verminderen.

Een voorbeeld van een zuinige radiator is de zogenaamde ‘plintverwarming’. Deze radiator bevindt zich laag bij de grond en zorgt ervoor dat warmte direct naar boven wordt gestraald, waardoor de warmte efficiĆ«nt wordt verspreid in de ruimte en er minder warmte verloren gaat. Ook elektrische radiatoren met ingebouwde thermostaten kunnen zuiniger zijn, omdat ze alleen warmte afgeven wanneer dat nodig is.

Daarnaast kan het helpen om te kiezen voor een radiator met een hoog rendement, zoals een radiator met dubbele panelen of convectielamellen. Deze radiatoren hebben meer oppervlakte en kunnen daardoor meer warmte afgeven, terwijl ze toch zuinig zijn in het gebruik.

Tot slot is het belangrijk om de warmtebehoefte van de ruimte goed te bepalen, zodat je een radiator kiest die past bij de grootte en het gebruik van de ruimte. Hierdoor voorkom je dat er onnodig veel energie wordt verbruikt om de ruimte te verwarmen.