CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Zijn er tips bij onderhoudscontract cv ketels?

Onderhoud van je cv-ketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze efficiënt en veilig blijft werken. Hier zijn enkele tips die handig kunnen zijn bij onderhoudscontracten voor cv-ketels:

  1. Regelmatig onderhoudsschema: Zorg ervoor dat je cv-ketel regelmatig wordt onderhouden volgens de aanbevelingen van de fabrikant en de voorschriften van de installateur. Dit kan variëren van jaarlijks tot halfjaarlijks onderhoud, afhankelijk van het type ketel en het gebruik.
  2. Sluit een onderhoudscontract af: Overweeg een onderhoudscontract af te sluiten bij een erkend servicebedrijf. Hiermee ben je verzekerd van regelmatig onderhoud en vaak ook van snelle service in geval van storingen.
  3. Controleer druk en temperaturen: Controleer regelmatig de druk- en temperatuurmetingen op de ketel. Dit kan helpen om vroegtijdig problemen op te sporen.
  4. Koolmonoxidemelders installeren: Installeer koolmonoxidemelders in de buurt van de cv-ketel en in de ruimtes waar de verwarmingsinstallatie is. Ze waarschuwen voor eventuele lekken of problemen met de verbranding.
  5. Luchten van radiatoren: Lucht regelmatig de radiatoren om luchtbellen te verwijderen die de efficiëntie van het verwarmingssysteem kunnen verminderen.
  6. Filters vervangen: Als jouw cv-ketel filters heeft, zorg er dan voor dat je ze regelmatig vervangt volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
  7. Professionele inspectie: Laat een professionele inspectie uitvoeren door een gecertificeerde monteur om ervoor te zorgen dat alle componenten goed functioneren en er geen tekenen van slijtage of problemen zijn.
  8. Efficiëntie verbeteren: Overweeg de installatie van slimme thermostaten of andere energiebesparende apparaten om de efficiëntie van je verwarmingssysteem te verbeteren.

Door regelmatig onderhoud te plegen en alert te zijn op eventuele problemen, kun je de levensduur van je cv-ketel verlengen en zorgen voor een veilige en efficiënte werking gedurende lange tijd.