CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Het aansluiten van een katalysator bij een houtkachel kan zeker zinvol zijn, omdat het kan helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen zoals koolmonoxide, stikstofoxiden en fijnstof te verminderen. Een katalysator is een apparaat dat de chemische reacties in de rookgassen van de houtverbranding bevordert, waardoor deze stoffen worden omgezet in minder schadelijke stoffen voordat ze worden uitgestoten via de schoorsteen.

Een katalysator kan echter ook nadelen hebben. Het kan de rookgassen vertragen en de efficiƫntie van de kachel verminderen, waardoor er meer brandstof nodig is om de kachel te laten werken. Bovendien kan een katalysator verstopt raken door ophoping van roet en as, waardoor deze regelmatig onderhoud en reiniging nodig heeft.

Het is belangrijk om te onthouden dat de keuze om wel of niet een katalysator te gebruiken afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de specifieke houtkachel en de lokale regelgeving en milieunormen. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een gekwalificeerde professional voordat u een katalysator aanschaft en installeert.