CO-vrij gecertificeerd
Altijd een bedrijf in de buurt
Binnen 24 uur reactie
Voorkom gevaarlijke situaties

Als er zwarte rook uit de cv-ketel komt, kan dit wijzen op een aantal mogelijke problemen:

  1. Onvolledige verbranding: De zwarte rook kan duiden op onvolledige verbranding van het gas in de cv-ketel. Dit kan een gevolg zijn van een gebrek aan zuurstof of een verkeerde verhouding tussen gas en lucht. Dit kan leiden tot een onveilige situatie en het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen en het probleem te verhelpen.
  2. Vuile brander: Een vuile brander kan ook leiden tot zwarte rook uit de cv-ketel. Als de brander vuil is, kan het zijn dat er onvolledige verbranding plaatsvindt, waardoor er zwarte rook vrijkomt. In dit geval kan het nodig zijn om de brander te reinigen.
  3. Problemen met de afvoer: Als de afvoer van de cv-ketel verstopt is, kan dit leiden tot een ophoping van rook en andere gassen in de ketel, waardoor er zwarte rook vrijkomt. Dit kan worden veroorzaakt door ophoping van vuil of verstoppingen in de afvoerleidingen. In dit geval is het belangrijk om de afvoerleidingen te laten reinigen.

Als je zwarte rook uit de cv-ketel ziet komen, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Schakel de cv-ketel uit en neem contact op met een professionele cv-monteur om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Zorg ervoor dat je regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan de cv-ketel om problemen te voorkomen.